Update

Na een week van ups & downs hebben we vandaag te horen gekregen dat we ontslagen worden uit het ziekenhuis en naar het appartement mogen gaan zodat Marina daar verder kan herstellen en fit kan worden voor de terugvlucht.🛫


Hoe is de laatste week gegaan? De eerste paar dagen na de IC stonden echt in het teken van rustig aan doen. De pijn was redelijk onder controle en Marina wilde heel graag van de medicatie af dus na 2 dagen werd de morfine er al volledig afgehaald en kreeg ze alleen nog maar paracetamol (de bikkel), hierdoor heeft ze wel meer pijn gekregen, maar dat heeft ze liever dan die troep in haar lichaam, even de tanden op elkaar dus!! Het feit dat ze zowel aan haar nek als rug tegelijk is geopereerd maakt het extra pittig.
Wat alles behalve onder controle was: De misselijkheid. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds erg misselijk. De medicatie die ze kreeg deed op een gegeven moment ook zijn werk niet meer waardoor een zwaarder middel gebruikt moest worden, hier merkt ze nu wel verbetering van.

Vanwege de misselijkheid en de maagpijn die daarbij kwam kijken slaapt ze heel slecht ’s nachts, hooguit een paar uur. Als de misselijkheid onder controle is zal ze ook een stuk beter slapen waarschijnlijk. Daarnaast is het ziekenhuis sowieso niet de meest fijne plaats om te slapen, hopelijk gaat dat in het appartement straks beter😴.

5 dagen na de operatie was ze weer in staat om het bed uit te komen om kleine stukjes naar de wc te lopen💪🏼. Daarna mocht die vervelende katheter er ook uit, hier heeft ze overigens wel een blaasontsteking aan over gehouden. Kon er ook nog wel bij! 🤒Tot nu toe gaat het ademhalen een heel stuk beter en is ze niet meer benauwd, slikken gaat ook beter, maar nog niet wat het moet zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zij dystrofie aan 1 van de 2 slikspieren heeft. Hiervoor zal ze in Nederland naar een revalidatiearts moeten gaan om dat te trainen.

De wonden helen goed en zien er goed uit. Ze heeft nu een iets langere ritssluiting dan de vorige keer en zoals het er nu uitziet zullen de nietjes a.s. donderdag verwijderd worden. Wij gaan ons klaar maken voor vertrek en op naar de volgende fase🍀🙏

Tags: No tags

Comments are closed.